Ruta BTT Manresa - Les Generes. Sr Vintro - Sr Alous - Estrada - NAVARCLES- El Galobard - Les Oliveres - L'Agulla

Descripcio del recorregut.

Sortim de Manresa per carril Bici fins el Guix, creuem la N-141 c pel pont dels bomber, pels plans del Grau arribem als ulls del Llobregat. Seguim el Gr 4 fins creuar el Llobregat. Ara de forta pujada cap el Cap de la Serra i el Serrat dels Alous. Comencem a baixar, creuem la riera de Navarcles. El camí bell de L'estrada , el Pedregar, pel serrat de l'Angle arribem a Navarcles. Parada i fonda. A la Planota. Deixem Navarcles pel camí vell del Galobard. Creuem el moli de Navarcles , el Galobard, el pont de Cabrianes, el pla del Mas, aeroclub del Bages, el bosc d'Olzinelles. Mas i plans de les Oliveres, el Canó, Torrent dels gitanos, bosc del Reguer, la sèquia de Manresa, parc de l'Agulla i Manresa.

Recorregut que transita pels voltants del Llobregat i els serrats propers a Navarcles. Si exceptuem la pujada de les Generes es facil i gaira be pla. Recorregut de bon fer.

És bastant difícil donar una definició exacta del cicloturisme. És un esport tan plural, tan complex, tan personal, tan original… que no és possible etiquetar-lo mai.
Es viu o no es viu, un té la sensació o no la té. El terme “cicloturisme” engloba totes les formes de ciclisme recreacional, no competitiu, tots els àmbits d’utilització de la bicicleta en constant recerca.
És l’esport que es fa sense presses (no s’ha d’arribar el primer enlloc), sense premis (la satisfacció es troba a cada pedalejada). És l’esport en què no s’intenta imitar el ciclisme d’alta competició, i s’hi cerca, moltes vegades, l’autosuficiència. És un dels majors plaers que proporciona la bicicleta. No és important quants de quilòmetres es fan, ni amb quin temps, sinó com i per on es va. L’autèntic cicloturisme comença bastant abans de la primera pedalejada, preparant els itineraris, estudiant els mapes, parlant, acumulant informació, estudiant els llocs, les formes de menjar i dormir, preparant el material i la bicicleta, posant-se físicament a punt…
El cicloturisme, més que un esport, és un cert estil, una certa concepció i una certa filosofia de la vida. És una combinació indivisible entre home i màquina. És sinònim de llibertat i d’independència. Ens ajuda a redescobrir sensacions perdudes del nostre món intern, a retrobar els plaers més intensos, i a connectar i a interpretar el nostre entorn i la realitat de la vida. És una font inesgotable de satisfaccions variades per a totes les edats. Tampoc no està renyit amb el concepte de família, ja que aquest meravellós enginy mecànic es revela també com una ferramenta d’unió familiar. Avui en dia és habitual la imatge de les parelles amb els seus fills, que comparteixen les emocions d’una passejada amb bicicleta.


Enllaç a la ruta a wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5993170

No hay comentarios: